STELEKS kvizovi – idealan spoj nauke i zabave

STELEKS je u toku akademske 2015./16. godine uveo novi način zabave u svoj rad. U cilju spajanja nauke, zabave i zanimljivih nagrada organizovani su STELEKS kvizovi. U spomenutoj akademskoj godini 2015./16. održana su dva kviza: jedan prije nove 2016. godine, STELEKS-ov novogodišnji kviz i jedan povodom 8. marta, STELEKS-ov osmomartovski kviz. Oba kviza su uspješno održana.

vijest22

Broj članova po ekipi je bio tri, a za 8. mart uvedeno je pravilo i da svaka ekipa treba imati bar jednog ženskog člana, dok je broj timova bio ograničen. Učešće u kvizu se naplaćivalo simboličnim iznosom za svaku ekipu, te su uplatom i navođenjem imena tima i članova tima timovi potvrdili svoje učešće u kvizovima koji su se održali u prostorijama našeg fakulteta. Pitanja na kvizu su obuhvatala mnoga područja, poput znanosti, geografije, historije, muzike, sporta, filma.. Na novogodišnjem kvizu, glavna nagrada je bila plaćen odlazak na Elektrijadu (najveće okupljanje i takmičenje u sportu i nauci studenata elektrotehnike na području bivše Jugoslavije). Uplate za učestvovanje u kvizu su namijenjene za osiguravanje nagrada, pa su i drugo i treće mjesto dobili utješne nagrade, a za osmomarovski kviz, svaka djevojka koja je sudjelovala dobila je po ružu dok su timovi koji su zauzeli prva tri mjesta osvojili novčane nagrade.

vijest21

Pored dobrog provoda i lijepog druženja, učesnici su imali priliku i da nauče nešto novo jer se na kraju kviza obznane odgovori na svako pitanje. Projekat STELEKS kvizova je bio jedan od uspješnijih STELEKS-ovih projekata i planiramo nastaviti ovu tradiciju. Pozivamo sviju koji su željni zabave, druženja, takmičenja, novih znanja i poznanstava  da nam se pridruže i okušaju svoje znanje u narednim kvizovima. Vidimo se!

Elektrotehnički fakultet u Sarajevu
fblogo
instagram
youtube
eestec
ieee_logo_mb_tagline
spus
stipendije
studomat
LogoRns4