Kulturno-zabavna događanja

Vrlo smo svjesni važnosti druženja i zabavnih događaja u okviru našeg djelovanja. STELEKS godinama organizira događaje za sve studente koji za cilj imaju dobru zabavu i mnogo smijeha.

Kvizovi

Tokom cijele godine, STELEKS organizira kvizove za sve studente. Najvažniji i najposjećeniji kviz je Osmomartovski kviz na kojem svake godine dočekamo blizu stotinu učesnika. Učesnici se prijavljuju u ekipama, a za najuspješnije uvijek budu obezbijeđene vrijedne nagrade. Sretni smo što nam se na ovim kvizovima redovno pridružuju studenti sa drugih fakulteta i što ovako širimo poznanstva i takmičimo se u poznavanju potpuno nevažnih informacija. 🙂 

Karaoke nights

Prvi karaoke night u STELEKS-u održan je krajem prošle godine i iskreno se veselimo i novim druženjima na kojima ćemo zapjevati skupa i dobro se zabaviti!

Game nights

Još jedna zabavna aktivnost u okviru STELEKS-a su i večeri društvenih igara koje posebno volimo organizirati na samom početku akademske godine, što služi kao svojevrstan doček brucoša na kojem novi studenti imaju priliku da se bolje upoznaju sa radom STELEKS-a i starijim kolegama, kao i da razmijene sve potrebne informacije i kontakte.

Šahovski turniri

Šahovski turniri postali su tradicionalna aktivnost u STELEKS-u. Za vrijeme pandemije, održavani su u online formatu, a čim smo ponovo imali priliku organizirati turnire uživo, rado smo u svoju čitaonu ugostili sve šahovske entuzijaste.